Skip to content

Објавен тендерот за комплетирање на изградбата на експресниот пат Градско–Прилеп, делница Фариш–Дреново

Јавното претпријатие за државни патишта денеска (4.9.2020 г.) го објави Тендерот за комплетирање на изградбата на експресниот пат Градско–Прилеп, делница Фариш–Дреново, од км 0+000 до км 10+197. Средствата за изградба се обезбедени преку заем од ЕБРД.

Ги известуваме сите заинтересирани страни дека поканата за поднесување на понуди е објавена на web страната на ЕБРД, т.е на Порталот за електронски набави ECEPP EBRD, како и на web страната на Јавното претпријатие за државни патишта (http://www.roads.org.mk/444/5262/javno-pretprijatie-za-drzavni-patishta-objavuva-oglas-za-nabavka-na-gradezni-raboti-).

Краен рок за поднесување на понудите е 03.11.2020 година.

Исто така, сакаме да ја известиме јавноста дека се подготвува и во наредните десeтина дена ќе биде објавен и Тендерот за рехабилитација на магистралниот пат А1, делница Фаришка клисура–Прилеп со должина од 19 км.  И за оваа делница средствата се обезбедени преку заем од ЕБРД.

Сподели: