Skip to content

ЗАПОЧНА РЕКОНСТРУКЦИЈА НА ЛОКАЛНИОТ ПАТ „ГОРНО ЛИСИЧЕ“ ВО ОПШТИНА АЕРОДРОМ

Директорот на Јавното претпријатие за државни патишта, Александар Стојанов и градоначалникот на Општина Аеродром, Ивица Коневски го означија почетокот на реконструкција на локален пат во Горно Лисиче.

Должината на реконструкцијата на локалниот пат „Горно Лисиче“ изнесува околу 1,7 километри, инвестиција во вредност од 14 милиони денари.

Реконструкцијата вклучува нивелирање на шахти и санирање на прекопи. Покрај обновувањето со нов асфалтен слој со широчина од околу седум метри, ќе се обноват и тротоарите со бекатон-плочки.

Минатиот месец во Горно Лисиче отпочна реконструкцијата  на локалниот пат  „Тодор Чангов“ во  должина од 1660 метри.

Сподели: