Skip to content

Интензивирани градежните активности на клучка Смилковци

Директорот на ЈП за државни патишта Александар Стојанов денес направи увид во текот на градежните активности за изградба на кучката кај месноста Смилковци. Изградбата на оваа клучка започна во март  годинава и според активностите на терен кои се во полн ек,  завршени се повеќе од 60 проценти од градежните работи.

Иако предвидениот рок за изградба на клучката е 12 месеци, односно до март наредната година, според активностите на терен истата ќе биде завршена пред предвидениот рок. Со завршувањето на оваа клучка за околу 10 км. ќе се скрати патувањето до центарот на градот, а со тоа  ќе се овозможи побрз и побезбеден транспорт на околу 8000 жители од 5 населени места.

Инвестицијата е во вредност од околу 40 милиони денари.

Сподели: