Skip to content

ДЕНЕС ЗАВРШУВА АСФАЛТИРАЊЕ НА НАЈОШТЕТЕНИОТ ДЕЛ ОД ДЕЛНИЦАТА НЕГОТИНО – КАВАДАРЦИ – ДРЕНОВО

Во рамките на работната посета на општина Кавадарци директорот на ЈП за државни патишта Александар Стојанов и градоначалникот на општина Кавадарци Александар Панов направија увид во градежните активности со кои се реализира  асфалтирање на најоштетениот дел на делницата Неготино-Кавадарци –Дреново.

Активностите на оваа делница се  повеќегодишни и се имплементирани во Програмата за одржување на ЈП за државни патишта, како проект на Владата на Република Македонија.

Овој проект отпочна минатата година кога беа асфалтирани 1,2 км. во вредност од 8,5 милиони денари. Оваа година завршена е  рехабилитација на патот  во  должина од 1,8 км, од кои  800 м се асфалтирани на  излезот од Кавадарци кон Дреново. Вредноста на работите кои ги изведува ЈП Македонија пат е околу 12 милиони денари.

Проектот ќе продолжи и наредните две години, а неговата вкупна инвестициона вредност изнесува 30 милиони денари.

Сподели: