Skip to content

Рехабилитиции 84 километри на шест делници со средства од ЕБОР

Статус:

Тековен

Категорија на пат:

Регионален пат

Тип на проект:

Рехабилитација, реконструкција и санација

Начин на финансирање:

Заем од ЕБОР

Локација:

РСМ

Почеток на работите:

Јули 2020

Планиран датум за завршување:

Август 2023

Вредност на договорот:

19,840,000 EUR

Должина:

Ширина:

Изведувач:

Надзор:

Детали за проектот

Должина: 84 km
1. Рехабилитација со проширување на автопат А1, делница Петровец – Катланово (лев и десен коловоз), должина 5,5 км
2. Рехабилитација на регионален пат Р1202, делница Маврови Анови – Жировница, должина 18,5 км
3. Рехабилитација на регионален пат Р1303, делница Кичево – Македонски Брод, должина 25 км
4. Рехабилитација на регионален пат Р1206, делница Карпалак – Желино, должина 16 км
5. Рехабилитација на регионален пат Р1210, делница Узем – Тораница, должина 9 км
6. Рехабилитација на регионален пат Р1210, делница Македонска Каменица – Саса, должина 10 км