Skip to content

ЈПДП информира: Осветлени мостот и клучката Велес југ на автопатот А1

ЈПДП ги информира учесниците во сообраќајот на автопатот А1 делница Велес–Градско дека е пуштено во пробна функција ЛЕД осветлувањето на мостот и клучката Велес југ.

101 канделабра со 140 светилки за јавно осветлување со ЛЕД технологија, осветлија 4. 000 метри од патот.

 

За оваа намена Јавното претпијатие за државни патишта издвои средства во висина од 18.365.000 денари (без ДДВ).

ЈПДП Ви посакува пријатно и безбедно возење!

Сподели: