Skip to content

Завршенa е рехабилитација на 12 патишта со вкупна должина од 118 км и вкупна вредност од 14,4 милиони евра, заеднички проект со Светска Банка по жолт ФИДИК

Регионален пат Р1207, Младо Нагоричане – Пелинце со должина од 10 км

Регионален пат Р1204, Куманово – Свети Николе со должина од 10 км

Регионален пат Р1209, Тетово – Попова Шапка со должина од 18,2 км

Регионален пат Р1106, Јурумлери – Драчево со должина од 4 км

Регионален пат Р1305, Битола – Демир Хисар со должина од 10 км

Регионален пат Р2131, Драчево – Орешани – Таор со должина од 9 км

Магистрален пат A3, Делчево – Звегор со должина од 5 км

Регионален пат Р1302, Делчево – Пехчево со должина од 10,8 км

Регионален пат Р1304, Берово – Виница со должина од 11 км

Магистрален пат A4, Струмица – Ново Село со должина од 12,7 км

Регионален пат Р1107, Кавадарци – Росоман со должина од 6,4 км

Регионален пат Р1109, Фурка – Богданци – Гевгелија со должина од 10,6 км

Сподели: