Skip to content

Општина Петровец

Директорот на ЈП за државни патишта Александар Стојанов и градоначалникот на општина Петровец  Борче Митевски денес  извршија увид во градежните активности за санација на најоштетените делови на регионалниот пат Р 1102 во општина Петровец.

На оваа делница кој поминува низ населеното место Петровец, во тек е санација на најоштетениот дел од коловозот во должина од 1500 метри.
Со санацијата на овој дел од  регионалниот пат,  кој  е значително оптеретен со голем број на возила ќе се  подобри  безбедноста во сообраќајот.

Сподели: