Skip to content

Осветлена клучката на влезот во Куманово

Спроведувајки ги Владините политики  за зголемување на безбедноста во сообраќајот преку проекти за осветлување на државните патишта,  Јавното претпријатие за државни патишта и оваа година продолжува со осветлување на клучките и влезовите во градовите низ државата.  Во таа насока   осветлен  е  надпатникот  и  средишниот дел на клучката на влезот во Куманово.

Во должина од 600 метри поставени се 12 двокраки канделабри со висина од 12 метри  како и четири рефлектори под  надпатникот . Осветлувањето е изведено со систем на намалување на потрошувачката на електрична енергија (димирање) на сите светилки со намалување на влезниот напон .

Инвестицијата за изведување на осветлувањето е во вредност од 3 милиони денари.

Сподели: