Oсветлување на клучка Тетово - југпечати

Статус: Завршен
Тип: Автопат
Локација: Автопат А2, Делница Тетово – Гостивар, пред наплатна станица Тетово
Финансирано од: Сопствени средства
Почеток на работите: 20.12.2013
Планиран датум за завршување: 03.01.2014
Вредност на договорот: 3.984.422 МКД
 
 

Детали за проектот

За проектот
  •  

Должина на осветлен пат: околу 840 метри, од кои околу 440 метри автопат и 400 метри краци
Број на канделабри = 29 канделабри, односно 10 двокраки и 19 еднокраки / според висина на канделабри => 16 со висина од 12 метри и 13 со висина од 10 метри
Број на светилки = 39 натриумови светилки, односно 16 од 400 W и 23 од 250 W
Намалување на потрошувачката на електрична енергија на светилките: се врши на класичен начин со исклучување на секоја втора, односно секоја трета светилка во одреден временски период

 

Сподели: