Мени

Изградба на Регионален пат Р1108 (стара ознака Р-112), Коњско (Смрдлива вода) - Кожуфпечати

Статус: Завршен
Тип: Регионален пат
Локација: Коњско (Смрдлива вода) - Кожуф
Финансирано од: Сопствени средства
Почеток на работите: 03.2009 
Планиран датум за завршување: 12.2012
Вредност на договорот: 444,268,236 МКД
 

Детали за проектот

За проектот
  •  

Делницата Коњско (Смрдлива вода) - Кожуф претставува составен дел од регионалната патна мрежа во Република Македонија. Покрај тоа што поврзува два региона, патот Р1108 (стара ознака Р-112), со изградбата на делот Коњско – Кожуф, претставува директна врска меѓу општината Гевгелија и скијачките терени на локалитетот Кожуф. Овој патен правец е од големо значење за одвивање на туризмот во овие планински предели.

Патот е со широчина од 6,60 м (две сообраќајни ленти x 3,00м и две рабни ленти по 0,30м), плус 2x1,00м банкини. Должината на изведениот пат изнесува 15,35 км.

 

Сподели: