Мени

Рехабилитиции 84 километри на шест делници со средства од ЕБОРпечати

Статус: Тековен
Тип: Рехабилитации на 6 делници
Локација: РСМ
Финансирано од: ЕБОР
Почеток на работите: Јули 2020
Планиран датум за завршување:  
Вредност на договорот: 19,840,000 EUR
 
 

Детали за проектот

За проектот

 

Должина: 84 km 
1. Рехабилитација со проширување на автопат А1, делница Петровец – Катланово (лев и десен коловоз), должина 5,5 км
2. Рехабилитација на регионален пат Р1202, делница Маврови Анови – Жировница, должина 18,5 км
3. Рехабилитација на регионален пат Р1303, делница Кичево – Македонски Брод, должина 25 км
4. Рехабилитација на регионален пат Р1206, делница Карпалак – Желино, должина 16 км
5. Рехабилитација на регионален пат Р1210, делница Узем – Тораница, должина 9 км
6. Рехабилитација на регионален пат Р1210, делница Македонска Каменица – Саса, должина 10 км

Сподели: