Мени

Рехабилитација на 12 патни правципечати


Статус: Тековен
Тип: Регионален пат
Локација: Р.C.Македонија
Финансирано од: Светска банка
Почеток на работите: 2018
Планиран датум за завршување: 2019
Вредност на договорот: 14,3 милиони евра
 
 

Детали за проектот

За проектот
  •  

Рамковна спогодба (стара) за поправка и рехабилитација на регионални патишта.

1. Регионален пат Р1207, Младо Нагоричане - граница Пелинце, должина 10 км

2. Државен пат А3е, Делчево - Звегор, должина 5 км

3. Државен пат А4, Струмица - Ново Село - МК / БГ граница, должина 12,7 км

4. Регионален пат Р1106, Јурумлери - Драчево, должина 5 км

5. Регионален пат Р1107, Кавадарци - Росоман, должина 11 км

6. Регионален пат Р1109, Дедели - Фурка - Богданци – Гевгелија, должина 24 км

7. Регионален пат Р1204, Куманово - Свети Николе, должина 10 км

8. Регионален пат Р1209, Тетово - Попова Шапка, должина 15 км

9. Регионален пат Р1302, Делчево - Пехчево, должина 15 км

10. Регионален пат Р1304, Берово - Виница, должина 7 км

11. Регионален пат Р1305, Битола - Демир Хисар, должина 10 км

12. Регионален пат R2131, Драчево - Орешани - Таор, должина 10 км

 

Сподели: