Изработка на проектна документација за изградба на државен пат Крива Паланка - Македонска Каменица Р1210(Р208), делница рудник Тотаница - рудник Сасапечати

 

   
Статус: Тековен
Тип: Регионален пат
Локација: Р1210 - делница од рудник Тотаница до рудник Саса
Финансирано од: Сопствени средства
Почеток на работите: 03.2014
Планиран датум за завршување: 11.2015
Вредност на договорот: 26.432.000  МКД
Skopje - Kumanovo
 

Детали за проектот

За проектот
  •  

Проект за инфраструктура и Основен проект  за изградба на државен пат Крива Паланка - Македонска Каменица Р1210(Р208), делница од рудник Тотаница до рудник Саса. Должината на новата траса е 18 км, а на делот низ рудник Тораница и рудник Саса се предвидува рехабилитација. Делницата е со 2 коловозни ленти со профил на патот од 5,9 м.

 

Сподели: